Korona-tiltak hos SØIR

SØIR følger rådene fra helsemyndighetene for å redusere faren for koronasmitte. Her kan du lese om hvordan dette berører deg, og hva du kan bidra med for å hjelpe oss med dette.

Vi har et viktig samfunnsoppdrag som vi skal fortsette å utføre. For å opprettholde avfallsinnhentingen, er det viktig at medarbeiderne våre unngår smitte. Da trenger vi et godt samarbeid med deg som innbygger.

Det betyr:

Avfallsinnhenting fra husstandene:

Avfallsinnhentingen pågår foreløpig som normalt. Vi gjør oppmerksom på at kapasiteten i henteordningen vår kan bli endret i tilfelle renovatørene  blir syke eller settes i karantene.

Sørg for å knyte restavfallsposer og plastemballasjesekker godt igjen. Matavfall må være i poser og knytes igjen før de kastes i beholder. Da beskytter du renovatøren mot potensiell smitte fra avfallet.  Pass på at alt avfallet ditt ligger i beholderene/plastsekken, og ikke havner på utsiden. Lokket må være på, slik at fugler og skadedyr ikke tiltrekkes, og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet.

 

Gjenvinningsstasjonene:

Kunder som sitter i KARANTENE kan ikke komme hit med avfall, med respekt for våre ansatte ber vi deg om å forlate stasjonen øyeblikkelig dersom du er i denne gruppen.

SØIR har vanlige åpningstider så lenge vi har bemanning til å holde åpent, det kan være en risiko for at stasjonen kan bli stengt pga bemanning i karantene eller at de nasjonale tiltakene pålegger oss å stenge.

  • Med virkning fra torsdag 26. mars vil det på våre gjenvinningsstasjoner være en begrensning på maks 5 biler på rampa samtidig.
  • Driftsoperatørene skal holde avstand til kunder – minst 2 meter, og vil derfor ikke kunne hjelpe til med større objekter hvis ikke det kan gjøres med truck.
  • Gjenbrukstorgene holdes stengt.
  • Vi tar ikke imot kontanter på gjenvinningsstasjonen for tiden, men du kan bruke bankkort som tidligere.
  • Ha god håndhygiene før, under og etter besøket hos oss.
  • Følg smitteforebyggende hygieneråd fra Folkehelseinstituttet. Vurder hva som er absolutt nødvendig å få levert i denne ekstraordinære perioden.

Situasjonen er nå lite forutsigbar, og vi forbereder oss på ulike utfall. Endringer kan skje fort. Følg derfor med her på nettsiden vår for oppdatert informasjon.

 

Administrasjonen:

Vi holder foreløpig åpent men ønsker våre kunder på litt avstand som et forebyggende smittetiltak. Ingen adgang inn på våre kontorer. Følg smitteforebyggende hygieneråd fra Folkehelseinstituttet.

SØIR følger koronasituasjonen løpende og dersom det blir aktuelt å iverksette flere tiltak, vil vi informere om det på hjemmesiden og  facebooksiden.

Takk for at du respekterer dette og er med på dugnaden!