Med riktig vedlikehold bør en non-stick panne, ofte omtalt som teflonpanne, av god kvalitet holde i minst seks-syv år. Men holdbarheten forkortes hvis man bruker stålredskaper og for høy temperatur når man steker.
Skal du kvitte deg med en gammel stekepanne, bør du ikke hive den i søpla. En non-stick panne er resirkulerbar og skal leveres på gjenvinningsstasjonen.
Det anbefales å kaste en panne som begynner å ”flasse”.
Ikke stek for hardt
Teflon tåler opp mot 260 grader. Ved høyere temperaturer blir non-stick-effekten borte og maten vil feste seg i pannen.
– Derfor er det viktig at man ikke steker for hardt. Dessuten skal man kun bruke redskaper av tre eller plast for å slippe å få riper i belegget.
Det har tidligere vært diskutert om non-stick produkter kan være helseskadelige. EU har strammet inn hvilke stoffer som kan benyttes i non-stick belegget, og non-stick produkter er i dag giftfrie.
Det er ikke farlig å få i seg non-stick belegg, men det er lite appetittlig å få små, sorte biter i maten.
Husk vedlikeholdet
Generelt for non-stick panner er at de bør vaskes for hånd med varmt vann og alltid med fettoppløsende oppvaskmiddel.
– Pannene vil ta skade av flere omganger i oppvaskmaskinen med sterke såpemidler. Skulle noe feste seg fast under pannen, kan det fjernes med en lett slipende grytesvamp.
Les hele artikkelen her: http://www.badogbolig.no/nar-skal-stekepannen-byttes-ut-86433/nyhet.html