Påskens Sorteringsguide

Foto: Catharina Caprino / Hest Agentur for LOOP

Mange av oss tilbringer påsken på hytta. Den ultimate påskestemningen får man med kvikklunsj og appelsin i sekken, og sol i ansiktet. Men hva gjør du når du kommer tilbake til hytta etter skituren? Går alt i restavfallet, som kanskje er den eneste beholderen du har på hytta?

For at Norge skal nå EUs avfallsmål  om utsortering må hver og en av oss bruke tingene våre lengre og gjøre jobben med å sortere avfallet riktig, enten vi er hjemme, på jobben eller på hytta.

Vi trenger gode systemer for kildesortering på hytta, slik at det blir en vane å skille appelsinskallet fra ketchupflaska og juicekartongen.

I et land med omlag 450 000 hytter, vil dette utgjøre en stor forskjell på kildesorteringsstatistikken.

For at det skal bli enklere å kildesortere sjekk ut Påsken Sorteringsguide som viser deg ting du ofte sorterer i ferien.

Påskeegget, makrell-i-tomat boksene og appelsinskallet – hvordan var det du skulle sortere det igjen?

God påske! 🐣🍊🌞

Translate »