God sortering = effektiv levering

Det er sommer, det er fortsatt korona-tilstander, og mange vil sikkert benytte fritiden til å rydde i bod, kjeller og loft. Hvis du sorterer avfallet godt før du kommer til gjenvinningsstasjonen er det både tid og frustrasjon å spare.

Gjennomsiktige søppelsekker!
Bildet viser et eksempel på hvordan vi IKKE ønsker det. Å sortere dette for kasting i riktig container når du kommer til oss er både tidkrevende og frustrerende for alle parter.

– Det første vi ønsker å minne om er at det skal benyttes gjennomsiktige plastsekker for det som skal i brennbart restavfall, sier Inge Strand. Med svarte søppelsekker er det umulig for oss å kontrollere innholdet. Hvis du kommer med ymse avfall i sekk som ikke er gjennomsiktig risikerer du å måtte sortere avfallet på nytt her hos oss, før du kan kaste det i riktig container.

Elektronikk og giftig/farlig avfall er gjengangere vi ikke skal ha i restavfallet. En gammel brødrister eller en radio skal leveres som elektronikk på vårt mottak. Malingsspann og spraybokser skal leveres på mottaket for farlig avfall, som er stedet for denslags.

– Jo bedre ting er sortert før man kommer til gjenvinningsstasjonen, jo fortere går det å få levert, påpeker Inge. Vi har full forståelse for at det kan være vanskelig å sortere riktig, men det er til stor hjelp hvis det er gjort et forsøk på forhånd. Vi er her for å bistå og veilede med det du ikke har funnet ut av.

Eksempel til etterfølgelse

For anledningen har Inge gjort klar en tilhenger med ymse som illustrerer hvordan vi ønsker det på mottaket.

Inge Strand har for anledningen pakket en «eksempel-henger». Her kan man se hvordan vi ønsker at det skal være når du kommer til rampa med avfallet.

– Her er brennbart restavfall puttet i blanke sekker, slik at vi raskt kan få et overblikk over innholdet. Videre er trevirke sortert og plassert samlet i hengeren, her illustrert med en gammel stol uten sete, benkeplater og et par gamle nattbord som skal kasseres. Et lite ekstra obs vedrørende trevirke: Impregnerte materialer er spesialavfall, og skal kastes i egen kontainer.

I hengeren ser vi en gammel sykkel og en motorsag, dette skal i metallcontaineren. Men husk å tappe bensin og eventuelt olje av motoriserte redskaper før de går i containeren. Bensin og olje kan leveres i egnet beholder på mottaket for giftig avfall.

På gjenvinningsstasjonen kan du kaste alt av metall som ikke skal i beholderen for glass- og metallemballasje hjemme hos deg selv. Som eksempelbildet viser, for eksempel trådhyller og et gammelt tørkestativ.

Med dette vil vi i SØIR ønske alle en riktig god sommer!

 

Translate »