Ny avdelingsleder for drift hos SØIR

Bjørnar Osgjelten (41) fra Elverum er nyansatt som avdelingsleder drift hos oss, og startet i jobben 1. mars. Den nye avdelingslederen mener det har vært en bratt læringskurve de første par ukene.

En helt annen bransje

– Joda, det har vært nok å sette seg inn i, smiler han. Men jeg mener jeg er brukbart skodd for å håndtere denne jobben på en god måte, da jeg har mye erfaring med planlegging og logistikk fra annen virksomhet.

Bjørnar kommer fra Nortura Elverum, hvor han har jobbet seg oppover i gradene siden han startet der for 22 år siden. Hos forrige arbeidsgiver hadde han ansvar for planlegging av tilførsel og alt som hadde med hvitt kjøtt å gjøre, før han valgte å søke jobben hos SØIR.

– Det er jo en helt annen bransje, men tror mye av min arbeidserfaring fra tidligere har stor overføringsverdi. Det handler om å «smøre hjulene» for å få alt til å fungere best mulig. Etter mer enn 20 år hos Nortura gleder jeg meg til å lære nye ting, og ta fatt på nye oppgaver.

Gir mening

Det tok ikke mange dager i ny jobb hos oss før Bjørnar fikk noen ah-ha-opplevelser. De fleste av oss tar kildesortering, gjenbruk og gjenvinning på alvor – men i det daglige er det ikke dette som ligger øverst i bevisstheten hos Ola Nordmann. Det gjør det imidlertid hos SØIR.

Bjørnar syns det er motiverende å bidra til at alle sorterer bedre

– Vi er nødt til å sortere bedre, gjenvinne ressurser, og gjenbruke så mye vi kan hvis klimaregnskapet skal gå opp i fremtiden. Det gjelder oss alle. Bedrifter og husstander, nasjonalt og globalt, påpeker Bjørnar. Det gir stor mening å bidra til at alle i størst mulig grad blir flinkere til å sortere, slik at vi kan gjenvinne mest mulig.

Norge er en liten nasjon, og SØIR lokalt er en liten aktør i det store bildet. Men hvem vet? Hvis vi finner gode løsninger lokalt, kan det smitte både nasjonalt og globalt over tid.

Blitt tatt godt i mot

Bjørnar har kontorsted i Elverum, men kommer til å være mye på farten for å ta pulsen på hvordan ting gjøres hos SØIR.

– Jeg har allerede hatt gleden av å bli kjent med mange nye og engasjerte kolleger. Alle har tatt meg i mot på en god måte, og da er det ikke vanskelig å motivere seg for å gjøre en så god jobb som mulig. Som «fersking» i systemet er jeg ydmyk, og tenker at jeg har mye å lære av alle rundt meg, konkluderer vår nye avdelingsleder.

Vi i SØIR ønsker Bjørnar velkommen i den nye jobben, og håper han vil trives hos oss i årene som kommer!

Translate »