Søir OMBRUK på Facebook

Flott skjenk med stort potensiale til å bli ekstra flott med litt maling. Man kan jo ta av dørene og gjøre det til en barnevennlig bokhylle. Akkurat passe høyde for de minste.

Det er med stor glede og entusiasme å skrive at vi nå har opprettet vår egen gruppe på Facebook. Vi ønsker å nå ut til flere med tilbudet vårt her oppe på Hornmoen. På vår gruppeside vil vi legge ut bilder, informasjon og kunnskap om gjenvinning og ombruk. Veldig mange har hatt stor glede av gjenbruk opp igjennom årene, men vi vil tørre å si at enda flere burde benytte seg av og oppleve gleden av gjenbruk. Så det er viktig for oss å nå ut til så mange som mulig ved hjelp av dagens sosiale plattformer.

Gjennom Søir OMBRUK sin gruppe kan vi bidra til en holdningsendring og bevisstgjøring av begrepet gjenbruk. Gjøre folk oppmerksomme på alle de positive sidene ved å velge gjenbruk. Vi kan sammen produsere mindre avfall, spare miljøet og gi ting lengre levetid og i tillegg kan du som gjenbruker få bedre økonomi.

Vi er alle forskjellige når det kommer til preferanser. Og dette spiller nok en stor rolle da det kommer til å velge brukt fremfor nytt. Vi ønsker kanskje å ha en spesiell stil i vårt hjem, og da kan det bli utfordrende å finne akkurat det vi vil ha gjennom gjenbruk. Søir OMBRUK oppfordrer her til at alle burde ha litt is i magen og tenke mer igjennom hva man vil ha, så vil man til slutt ha ervervet seg alle de tingene man ønsker seg i sitt hjem. Gjør man noen feilvalg i gjenbruk har man heller ikke tapt mye penger hvis man vil kvitte seg med hva det enn måtte være. Og har dere funnet det på Søir OMBRUK er det bare å komme tilbake til oss med det.

Så klart er det ikke absolutt alt man får tak i brukt, men tar man et bevist valg da det er noe man trenger, ønsker seg eller har lyst på, så er det alltid positivt å velge brukt fremfor nytt.

Velger man gjenbruk er det veldig ofte ikke mer enn en vask eller liten reparasjon som skal til. Kanskje ikke det en gang.

MEN,

vi er ikke alle nevenyttige, så det å fikse opp et gammelt møbel kan føles som en håpløs ide for mange. Fortvil ikke, hvis man ønsker å pusse opp et brukt møbel, så er det ofte så lite som skal til, både ved å lære og gjennomføre. Kjenner du ingen å spørre om hjelp, er det jo et flust av videoer på nett laget av nevenyttige folk. Er du en av de som har erfaring innen restaurering eller har ideer for å lage bruksting av «avfall» ? Del gjerne med oss på vår gruppe. Så kan andre få inspirasjon og kunnskap til å se mulighetene innen gjenbruk.

 

Vi ser at mange er klar over tilbudet vårt og vi gledes over alt vi får inn til Søir OMBRUK.

Kommode eller bokhylle? Hva med å sette inn et par ekstra hyller i den store åpningen? Kanskje litt maling også, hva med en rosa bokhylle til barnerommet? Så vipps har man endret bruksområde.