Matavfallsposer og plastsekker

 

Poser til matavfall og plastsekker til plastavfall inngår  i abonnementet. Det er tidligere utdelt lapp for matavfallsposer og plastsekker.  Disse lappene henger du på beholderen når du trenger nye poser eller sekker. Har du ikke lappene kan du også knyte på en tom plastsekk eller en tom matavfallspose på beholderen. Når renovatøren tømmer beholderene dine gir han deg nye poser og sekker etter behov.

SØIR bruker matavfallsposer som er laget av innsamlet og gjenvunnet plast.  Årsaken til at matavfallsposene er byttet ut er i hovedsak brukervennlighet. Plastposer gjør håndteringen av matavfall enklere, de holder bedre på fukt og det bli mindre lukt. Mjøsanlegget på Lillehammer hvor SØIR leverer matavfall kan sortere ut små mengder plast slik som disse posene  før matavfallet går videre i prosessen for å omdannes til biogass, våtgjødsel og kompost.
Merk at det kun er matavfallsposene fra SØIR som skal benyttes og ikke vanlige bæreposer fra butikkene.

 

Går du tom før renovatøren kommer får du også matavfallsposer og plastsekker på alle våre gjenvinningsstasjoner, hos kommunenes servicekontor  og hos vår administrasjon i St. Olavsgate 8 i Elverum. Bruk de utdelte matavfallsposene og plastsekkene fra SØIR.