Start sorteringen hjemme

Viste du at det å sortere avfallet ditt før du lemper det opp i hengeren eller inn i bilen er mest effektivt?

Allerede hjemme burde du tenke igjennom hva det er du skal levere hos oss, om det er til Søir OMBRUK eller til Søir i våre containere for avfall.

Vi deler nemlig inn i flere grupper av avfall, eller som vi kaller det, fraksjoner.

De fleste er nok godt kjent med det som heter trevirke, elektronikk og restavfall. Men vi har mange fraksjoner, sånn som ikke brennbart restavfall, fyllmasse, metall og farlig avfall for å nevne noen flere.

Så for å gjøre det lettest mulig for alle dere som kommer til oss for å kaste avfallet deres og for at vi skal kunne hjelpe dere best mulig OG ikke minst for at mest mulig avfall skal håndteres på best mulig måte, så burde du allerede hjemme tenke og være bevist på hva som skal hvor.

Søir OMBRUK tar imot alt mulig, ingenting er for stygt, sært eller gammelt, det meste kan brukes på nytt selv om du ikke har bruk for det.

Drikkeglass, tallerkener, lysestaker, bilderammer, speil, kaffekopper, kakefat og blomsterpotte for å nevne noe, vil vi ha, så legg dettte i en egen pappeske og lever til ombruk. Har disse tingene en sprekk eller er knust så skal det taes med og kastes i ‘IKKE BRENNBART RESTAVFALL’

Alle disse tingene skal aldri kastes i glass og metall dunkene hjemme eller i containeren her hos oss. Glass og metall er kun for hermetikk, syltetøyglass og vin/øl/saft-flasker i glass.

Kjeler og stekepanner som fortsatt kan brukes, bestikk, lysestaker, verktøy i metall, tørkestativ, strykebrett, dørvridere og møbler i metall, for å nevne noe. Legg dette i en egen eske og lever til ombruk. Har det derimot virkelig levd livet sitt, så skal dette kastes i metall-containeren hos oss. Dette skal aldri kastes i glass og metall dunken vi har hjemme.