Tips til forsøplingsfri middag ute i naturen

Endelig blir det sol og varmt vær som vi har ventet på lenge.  I helga er det sikkert mange som har tenkt å grille. Husk at mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Da er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild, i skog og utmark med unntak av godkjente bålplasser.  Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.

Her får du noen tips til en forsøplingsfri middag ute i naturen:

Unngå bruk av engangsgrill

Engangsgriller er et stort forsøplingsproblem og kan også gjøre skade på svaberg, gress og annen vegetasjon. Kjøp heller en bærbar flerbruksgrill og sett den på et trygt underlag som for eksempel sand. Du kan også oppsøke godkjente grill- eller bålplasser.  Mange kommuner har satt opp offentlige griller som alle kan benytte seg av.

Unngå bruk av engangsprodukter

Ta med tallerkener, bestikk, kopper m.m. hjemmefra i stedet for å kjøpe engangsprodukter. Forsøk også å begrense bruken av tennvæske og opptenningsbriketter.

La grillen bli helt avkjølt etter bruk

Vær helt sikker på at grillen er kald før den pakkes ned. Ha med en stor flaske vann til slukking av grillen. Engangsgriller må være helt kalde før de kastes i en restavfallsbeholder eller tas med hjem.

Ta med alt avfall hjem

Ta alltid med alt avfall og alle matrester hjem. Dette kan skade både dyr og miljø –og forsøplinger lite hyggelig for de som kommer etter. Plukk gjerne også opp annet avfall som er kommet på avveie.

Translate »