Hvor ren må emballasje av glass og metall være før du sorterer den?

Veldig tilgriset emballasje av glass og metall gir dårlige arbeidsforhold for de som jobber med gjenvinning, samtidig som det kan ødelegge for gjenvinningen. Hvordan skal du så rengjøre emballasje av glass og metall, og hvor rent er egentlig rent nok?

 

Aluminiumsformer: Skrap ut eventuelle rester, skyll formen i kaldt vann og rist den drypptørr. Er aluminiumsformen veldig tilgriset, kan du la den stå i litt vann til innholdet løser seg opp, eller bruke litt tørkepapir for å få ut restene. Det viktigste er at du får bort matrestene, det går greit om det er et tynt fettlag igjen i emballasjen.

Olivenoljebeholdere: Skyll emballasjen så snart den er tom. Har emballasjen kork eller lokk kan du fylle den halvfull med kaldt vann, skru på korken eller lokket, og riste for å fjerne mest mulig rester. Det går greit om det er et tynt fettlag igjen i emballasjen

Påleggstuber: Du kan sortere påleggstuber i metallemballasjen, så sant tubene er tomme. Tubene er tomme nok når du har klemt ut det du kan av innhold. Bruk en kniv for å presse ut resten av innholdet, eller dra tuben langs bordkanten. Korken skrus av og sorteres som plastemballasje.

Syltetøyglass: Når syltetøyglasset er tomt fyller du det halvfullt med kaldt vann, skur på lokket og rister for å fjerne mest mulig syltetøyrester. Du kan eventuelt ta en sveip med oppvaskbørsten. Skru av lokket igjen og rist glasset drypptørt. Etiketten kan sitte på når du sorterer syltetøyglasset, og du trenger ikke skru på lokket igjen. Det er lettere å skille glass og metall fra hverandre på gjenvinningsanlegget når glassemballasje ikke har lokket påskrudd.

Translate »