Klar for vaffeldagen 25. mars?

Fra middelalderen feiret man Jomfru Maria den 25. mars fordi det var dagen hun fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere. I Sverige har vaffelen blitt et symbol på at vinter blir til vår, og tradisjonen har spredd seg til mange land. I dag feires den bare med at man spiser så mange vafler man klarer.

Bruk opp melkerester til vaffelrøra

Har du melk i kjøleskapet som har gått ut på dato?

Mange velger å helle ut melken når den nærmer seg den påstemplede «best før»-datoen, men dette er ikke nødvendig. Melken er som regel holdbar langt over datoen så lenge den er oppbevart riktig. Dersom melken både smaker og lukter godt, trenger den på ingen måte og helles i vasken. Vaffelrøre er en utmerket måte å bruke opp melk- og fløterester på.

Vaffelrøre holder seg godt i kjøleskapet i cirka tre dager. Man kan også helle røren over på tomme, rene melkekartonger og fryse den. Væske utvider seg i frossen tilstand, så det er lurt å ikke fylle kartongen helt opp for å unngå at den sprekker.

Slitt vaffeljern?

Når vaffeljernet er slitt og har nådd slutten er det viktig at du kvitter deg med det på riktig måte. Elektroniske produkter inneholder materialer som kan være farlige og giftig, noe som gjør det svært viktig at de leveres til gjenvinning når de ikke fungerer lengre. Du kan levere vaffeljernet og andre elektroniske produkter på enten gjenvinningsstasjonen eller til nærmeste elektronikkforhandler som vet hvordan de håndterer apparatene.

I 2020 ble det solgt 320.000 vaffeljern i Norge, dette er et hopp på hele 28 prosent fra året før.

Se enkel oppskrift på vaffelrøre her

 

 

Translate »