Spørsmål rundt faktura?

Faktura på renovasjon fra SØIR  kommer i postkassa med det første. I den forbindelse er det er noen spørsmål fra våre kunder som ofte går igjen:

Jeg har akkurat solgt eiendommen min, skal jeg betale fakturaen?

Hvis man kjøper eller selger eiendom  i den perioden når fakturaen har gått ut gjør selger og kjøper opp fakturaen seg imellom, eller eiendomsmegler avregner  fakturaen inn i oppgjøret.
fakturaSjekk med megler. SØIR får informasjon fra Statens Kartverk når det gjelder eierskifter. Det betyr at man ikke behøver å foreta seg noe i forhold til å bli registrert som ny eier hos oss. Dette går automatisk når eiendommen har blitt tinglyst.

Jeg har en eiendom som ikke er i bruk, skal jeg betale fakturaen?

Har man en eiendom som ikke er i bruk kan man søke om fritak på renovasjonsgebyret. Det er viktig at man gjør dette skriftlig og umiddelbart etter at eiendommen er fraflyttet.  Eiendommen må stå ubebodd i minst 3 måneder for å få innvilget fritak. Står eiendommen ubebodd i mindre enn 3 måneder må man betale vanlig gebyr. Søknaden har ikke tilbakevirkende kraft.

 

Kan jeg opprette avtalegiro eller E-faktura for å betale fakturaen?

Man kan opprette avtalegiro eller E-faktura for betaling av fremtidige fakturaer. Dette gjøres i nettbanken når man betaler den motatte fakturaen.

 

Translate »